Sjölundas Kennel - kommer inte att ha fler foderhundar, vi använder numera sk låneavtal som SKK har upprättat.

Att bli fodervärd för en avelshund  innebär att hunden flyttar till dig permanent redan ifrån början, den tas bara tillbaka för den tiden då den skall nyttjas i avel sedan får du tillbaka hunden.

För tik gäller det två kullar (eller en kull för halvfoderavtal) och för hane gäller det endast i samband med parning men oftast löser man det i  på lämpligt ställe i närheten där han bor.
Man betalar aldrig för helfoderhund.
Alla utgifter som uppkommer i samband med parning och valpning står uppfödaren  för, alla övriga kostnader står fodervärden för.
Så kallat halvfoderavtal - där köper man halva hunden och uppfödaren bara tar en kull på tiken.

Även köpekontrakt med bibehållen avelsrätt.

TIK

Hel-fodervärd: Fodervärden betalar ingen köpesumma för valpen, utan istället har vi som överlåtare rätt till 2 parningar innan 5 års ålder. Efter att vi har tagit våra 2 valpkullar eller när tiken blir 5 år så övergår hunden helt i fodervärdens ägo.

Köpekontrakt med bibehållen avelsrätt: Fodervärden  (ägaren) betalar halva köpesumman för valpen och vi som överlåtare har rätt till 1 valpkull innan 5 års ålder. Efter att uppfödaren tagit sin valpkull eller när tiken blir 5 år övergår den helt i fodervärdens ägo.

HANE

Hel-fodervärd: Fodervärden betalar ingen köpesumma för valpen, utan istället har överlåtaren (uppfödaren) rätt till ett visst antal parningar. Antal parningar och vid vilken ålder som hunden ska övergå i fodervärdens ägo kommer man överrens om.

 

Köpekontrakt med bibehållen avelsrätt.  Fodervärden (ägaren)  betalar halva köpesumman för valpen och vi som överlåtare har rätt till 3 parningar. Efter att vi har tagit våra 3 parningar eller att hunden blir 5 år övergår hunden helt i fodervärdens ägo.

Speciella överenskommelser gällande båda kön: Som fodervärd står ni för allt som har med det dagliga livet att göra, t.ex. foder, veterinärkostnader som vaccinationer HD/ED röntgen, ögonlysning samt försäkring.


Överlåtaren står för alla kostnader som har med valpning och parning att göra. Dessutom om upplåtaren  vill ta hunden på utställningar och prov så står dom också för denna kostnad.